Bright, Light, Spacious

In Nancy Hart Glanville Jewell’s family, everyone played an instrument. Hers was the piano.

“I’ve enjoyed music all my life,” she relates. She has also been an active member of the Scripps community since she graduated in 1949, and currently serves as a trustee emerita.

So, it was no surprise that when faced with the College’s pressing need for an expanded music library, Nancy stepped forward with strong support. What might be surprising is that this is Nancy’s second lead gift during the Campaign for the Scripps Woman, a singular demonstration of generosity. “Nancy quite deliberately invested in two of the most transformative spaces at Scripps—first, the Elizabeth Hubert Malott Commons, and now the Performing Arts Center,” noted Martha Keates, vice president for development and college relations. “Each of these gifts has been strategic. The first was for the entire Scripps community. The second was specifically for faculty and students.”

In the Malott Commons, the dining room that bears her name is arguably the brightest, most compelling room in the complex and regularly fills with students, faculty, staff, and community members. And, the Nancy Hart Glanville Music Library, which graces the east side of Garrison Theater in the Performing Arts Center, provides greatly needed space for scholarship and study.

“One of the strongest assets that Scripps has is the quality of its faculty. This excellence in teaching leads to students being drawn to Scripps and then completing their education here,” said Nancy, who has focused on student retention as a trustee. “I wanted to do something that went beyond bricks and mortar—that enhanced the teaching and was greatly needed. It was my pleasure to be able, in some small way, to enhance the work and productivity of the faculty and students at Scripps.”

When Nancy visited the library prior to the opening dedication, she commented: “The library exceeds all my expectations. It provides space for the smooth drawing forth of musical scores, it provides enough elbow room for students to study and complete their own work on composition, and it has room to grow.”

She was struck by its airiness and brightness. “Everything is proportioned correctly,” she noted, “from the height of the ceiling to the niches where faculty receive their mail and notices. The latter are sized to hold a score—how well thought out!” Nancy also commented on how, with the addition of the two new wings, Garrison now presents a more graceful form than when it was a solitary structure. “It is a beautiful complex, with a rhythm of lines and balance of key design elements. It brings a smile to my face.”